Ελλάδα

Κορωνοϊός – Στους δρόμους οι υγειονομικοί για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων

26.08.2021 | 20:49 Eνσωμάτωση

Στους δρόμους βγήκαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και να δώσει παράταση στην αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου.

Με το σύνθημα «ναι» στο εμβόλιο «όχι» στην υποχρεωτικότητα, οι υγειονομικοί υπάλληλοι κηρύσσουν την έναρξη μιας μακράς απεργιακής περιόδου.

Ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας προαναγγέλλει σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων, ζητώντας να μην μπουν σε αναστολή εργασίας όσοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Πρόβα» κινητοποιήσεων διαρκείας

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία περίπου 800 υγειονομικών υπαλλήλων από το υπουργείο Υγείας με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου, όμως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τα στενά του Κολωνακίου, αλλά και εκεί συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε  προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για κατάργηση του νόμου περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών.

Συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις

Τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων προανήγγειλαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/08/2021