Πολιτική

Κοινή διαπίστωση για το υψηλότατο επίπεδο των σχέσεων Αθήνας – Ουάσιγκτον η συνάντηση Μητσοτάκη – Μενέντεζ

26.08.2021 | 21:16 Eνσωμάτωση

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Αμερικανός γερουσιάστης Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος έχει πολλές φορές υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις κυρίως έναντι της Τουρκίας.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Γερουσιαστή Robert Menendez, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας για επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία επ’ ευκαιρία του εορτασμού της 200ης επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

«Ανυπομονούμε πραγματικά για την ολοκλήρωση του Νόμου περί Άμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ – Ελλάδας 2021, ο οποίος πιστεύω ότι θα αποτελέσει νομοθεσία – ορόσημο που θα ενισχύσει περαιτέρω την πρόοδο που έχουμε κάνει στο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Νομίζω πως η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν στη διάρκεια της επίσκεψής σας στην Washington όταν σας έδωσα και ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του νόμου East Med Act. Η Ελλάδα αποτελεί κύριο παράγοντα αυτής της στρατηγικής συνεργασίας», είπε ο Robert Menendez.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών, από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο της Αθήνας.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής έγινε δεκτός και ξεναγήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ την Παρασκευή θα βρεθεί στο υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/08/2021