Υγεία

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Έρχεται «black out» στα νοσοκομεία από την αναστολή εργασίας

26.08.2021 | 20:45 Eνσωμάτωση

Το υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τον Σεπτέμβριο ενδέχεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με 10.000 κρούσματα την ημέρα.

Το πανδημικό κύμα πιέζει τα νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας που ήδη αναστέλλουν χειρουργεια για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην έκρηξη των κρουσμάτων. Το υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο σε συνεργασία με τις υγειονομικές περιφέρειες και το ΕΚΑΒ για τη διαχείρηση της κρίσης.

Τη στιγμή που οι προβλέψεις των επιστημόνων για το φθινόπωρο είναι σοκαριστικές…

Εφιαλτικές προβλέψεις

Εφιάλτικη πρόβλέψη για 10.000 κρούσματα τη μέρα το Σεπτέμβριο, εάν δεν εμβολιαστούμε έκανε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης. «Είναι σημαντικό να μιλήσουμε στον κόσμο και να πούμε ότι εάν δεν εμβολιαστεί εντός Σεπτεμβρίου έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μην δούμε τέτοια νούμερα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Εάν δεν εμβολιαστούν είναι πολύ πιθανόν να δούμε αυτό το κύμα» τόνισε.

«Βόμβα» στο ΕΣΥ

Ημερομηνία ορόσημο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας η 1η Σεπτέμβρη. Σε έξι ημέρες ξεκινούν οι αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους και δεν αποκλείεται τα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν πολύ σημαντικά προβλήματα. Μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί 19.416 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και ακόμη 2.248 στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Οι πλέον των 20.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών προκάλεσαν την ανάκληση όλων των αδειών του εμβολιασμένου υγειονομικού προσωπικού της χώρας, αφού το 78% του νοσηλευτικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί, ενώ οι ανεμβολίαστοι είναι 9.073.

Ενισχύουν τις μονάδες Covid

Ακόμη 45 κρεβάτια θα προστεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην μονάδα Covid του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Από τα 85 κρεβάτια που διαθέτει αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο τα 80 είναι κατηλλημμένα.

Από τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, οι 1.000 είναι ανεμβολίαστοι. Ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μαθιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπη «Κοινωνία Ώρα MEGA» έκανε έκκληση να μην τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Τέλος, οι ειδικοί εκτιμούν πως οι μεταλλάξεις θα αυξάνονται όσο δεν αυξάνονται οι εμβολιασμοί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/08/2021