Πολιτική

Σφοδρή σύγκρουση πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές

25.08.2021 | 19:50 Eνσωμάτωση

Κυριάκος Μητσοτάκςη και Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν σφοδρά πυρά με την συζήτηση στην ολομέλεια για τις τελευταίες καταστρφικές πυρκαγιές να γυρνά στην τραγωδία στο Μάτι το 2018.

-«Ναι στη μία τραγωδία δυστυχώς μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα.»

-«Με τυμβωρυχία αναδείχθηκε στη θέση του πρωθυπουργού με τυμβωρυχίες και ψέματα αυτό συνεχίζει και τώρα.»

Ο Αλέξης Τσίπρας επέρριψε ευθύνη προσωπικά στον Πρωθυπουργό για την απώλεια 1,5 εκατ. στρεμμάτων δάσους και γεωργικών εκτάσεων με τον κ. Μητσοτάκη να θυμίζει το σόου Τσίπρα ενώ γνω΄ριζε για τους νεκρούς στοπ Μάτι.

-«Σας ασκήσαμε κριτική για τους υπουργούς και τις φωτογραφίες με τους δορυφόρους. Δεν είχατε το θάρρος, ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη.»

-«Έχετε εσείς μια τέτοια κουβέντα με τον κ. Χρυσοχοΐδη ή κρατούσε τη μάνικα και θα τον ανταμείψετε γι’ αυτό ;»

-«Οι ευθύνες σας είναι μεςγάλε ςκαι επιμένουμε ότι πρέπει να αανληφθούν με την απομάκρυνηση από τη θέση τους των αρμοδίων υπουργών σας.»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μάλιστα μικρόψυχη την κριτική για τις εκκενώσεις και χαρακτήρισε κατάκτηση για τη χώρα τη λειτουργία του 112.

-«Στον τομέα αυτό τουλάχιστον μας έχει φέρει πιο μπροστά από πολύ πιο πλούσια και οργανωμένα κράτη.»

-«Θα υπάρξει ένα διαφορετικό μήνυμα εκκένωσης στο 112. Αυτή τη φορά δεν είναι από εσάς προς του πολίτες αλλά από τους πολίτες προς εσάς»

«-Αν κάτι έπρεπε να είχατε εξασφαλίσει από την τραγωδία στο Μάτι ήταν αυτό και όχι εκκενώστε τρέξτε να σωθείτε.»

«Αν δεν μπορείτε να κάνετε καλό στον τόπο στην παράταξη και σε όλη την πατριδα σηκώθειτε να κάνετε εκλογές για να τελειώνει το παραμύθι».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/08/2021