Υγεία

Κορωνοϊός – Στον «αναπνευστήρα» νοσοκομεία & ΕΚΑΒ εξαιτίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

25.08.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΕΣΥ καθώς 10.000 εργαζόμενοι μετρούν αντίστροφα για να βγουν σε αναστολή την 1η Σεπτεμβρίου καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε επτά ημέρες τα νοσοκομεία και οι υπόλοιπες δομές υγείας της χώρας δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν πολύ σημαντικά προβλήματα λειτουργίας.

Το πανδημικό κύμα αρχίζει ήδη να προκαλεί πίεση σε νοσοκομεία της περιφέρειας που αναστέλλουν χειρουργεία για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην πίεση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στην Κεντρική Μακεδονία, την Κρήτη, τη Θήβα, τη Λιβαδειά αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.

Το ΕΚΑΒ για… διακομιδή

Στο ΕΚΑΒ, το πρόβλημα φαίνεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο και είναι πιθανό πολλά ασθενοφόρα να ακινητοποιηθούν.

Συνδικαλιστές ζητούν από την κυβέρνηση να δοθεί παράταση στο χρονικό όριο για τις αναστολές για να καμφθούν οι αντιρρήσεις αλλά και ο φόβος των συναδέλφων τους.

Διασπορά σε νοσοκομείο της Αττικής

70 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται μέσα στον Αύγουστο στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Στην Α παθολογική κλινική του νοσοκομείου έγινε διασπορά της λοίμωξης Covid-19 αναμεσά σε ασθενείς που περίμεναν να χειρουργηθούν για άλλες ασθένειες αλλά και σε εργαζόμενους από το νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς.

Το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και οι ασθενείς είχαν κάνει το εμβόλιο και η νόσηση είναι με ήπια συμπτώματα.

Ήδη, στο υπουργείο Υγείας επεξεργάζονται σενάρια αντιμετώπισης μιας πιθανής κρίσης καθώς μπορεί το κάστρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας να μην αλώθηκε από τα δύο προηγούμενα κύματα της πανδημίας, αλλά να πέσει από μέσα εξαιτίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/08/2021