Ελλάδα

Η επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές – Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα

24.08.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Τις μεγάλες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές, μετρούν οι κάτοικοι των περιοχών που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη. Σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη ξεκίνησαν ήδη αντιπλημμυρικά έργα, ενώ στα Βίλια οι κάτοικοι μιλούν για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, που έκαψαν σπίτια και τεράστιες δασικές εκτάσεις.

Σπίτια και χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους που είχαν γλυτώσει από τα προηγούμενα πύρινα μέτωπα έγιναν σταχτή μετα την νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στα Βιλια.

Κάτοικοι της περιοχής που ζουν έναν εφιάλτη χωρίς τελειωμό κάνουν λόγο για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Σύμφωνα με τους κάτοικους η φωτιά ξέσπασε σε δυο διαφορετικά σημεία ενώ νωρίτερα είχαν ακουστεί εκρήξεις. Την ιδιά ώρα σύμφωνα με το αστεροσκοπείο Αθηνών περισσότερα από 100.000 στρέμματα δάσους έχουν καταστραφεί από τις φωτιές των τελευταίων ημέρων.

Τα έργα υλοτομίας στις καμένες περιοχές της Εύβοιας και της Βαρυμπόμπης εκεί οπού 580.000 στρέμματα δάσους και δεκάδες σπίτια έγιναν στάχτη ξεκίνησαν προκειμένου να καθαριστούν τα επικίνδυνα σημεία, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και να προχωρήσουν οι αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις ενόψει του χειμώνα.

Ακατάπαυστες ήταν πτήσεις των πιλοτών των καναντερ στα πύρινα μέτωπα. Από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι να δύσει ο ήλιος τα πληρώματα ξεπέρασαν τον εαυτό τους φτάνοντας στα όρια αντοχής τους τις μηχανές των αεροσκαφών. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες 48 ώρες τα πτητικά μέσα στης πολεμικής αεροποριας πραγματοποίησαν 100 ώρες πτήσεων αεροπυροσβεσης

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/08/2021