Ελλάδα

Φωτιά στα Βίλια – Σε ύφεση η πυρκαγιά, μάχη με τις αναζωπυρώσεις

23.08.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Νέα φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στα Βίλια, γύρω στις 11.30, πριν καλά καλά οι κάτοικοι προλάβουν να πάρουν ανάσα από την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε 100.000 στρέμματα δάσους στην περιοχή.

Νέα πύρινη κόλαση ξέσπασε στα Βίλια, τέσσερις ημέρες μετά την προηγούμενη καταστροφική πυρκαγιά η οποία μέσα σε ένα πενθήμερο έκαψε 94.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η φωτιά είναι μεγάλης έντασης και καίει παρθένο δάσος στην περιοχή του Προφήτη Ηλία με κατεύθυνση προς τα Βίλια.
Στις 12.30 το μεσημέρι εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί, στα Βίλια και τον Προφήτη Ηλία Αττικής, με μήνυμα από το 112.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έξι με οκτώ μποφόρ, δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Υπόνοιες για εμπρησμό

Εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν για μία ακόμα φορά τιτάνια μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς που εκτείνεται σε περίμετρο τριών χιλιομέτρων.

Στελέχη της περιφέρειας Αττικής αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού, επισημαίνοντας ότι και αυτήν τη φορά η φωτιά ξέσπασε δίπλα στο δρόμο, στην παλαιά Εθνική Οδό, σε δύο διαφορετικές εστίες και σε απόσταση 200 μέτρων.

Η δύναμη και η ταχύτητα της πυρκαγιάς είναι τέτοια, που στο πέρασμα της καίει σπίτια και περιουσίες στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.
Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι δίνουν ακόμα μία φορά μία τιτάνια μάχη με την πυρκαγιά.

Συνολικά, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 167 Έλληνες πυροσβέστες και 60 οχήματα, 61 Ρουμάνοι πυροσβέστες και 18 οχήματα, 13 ελικόπτερα και οκτώ αεροπλάνα, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για να περιορίσουν το συντομότερο δυνατό τη φωτιά και με τις λιγότερες απώλειες για τους ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα σημεία υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/08/2021