Ελλάδα

Ο ηρωισμός ενός εθελοντή – Καιγόταν το σπίτι του και εκείνος έσβηνε φωτιές

15.08.2021 | 20:36 Eνσωμάτωση

Είναι πολλές οι ηρωικές στιγμές των ανθρώπων που πάλεψαν με τις φλόγες όλες αυτές τις ημέρες.

Η πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Αττική άφησε πίσω της στάχτη και αποκαΐδια. Μια αχτίδα φωτός ωστόσο που αναδείχθηκε ήταν εκείνη της τεράστιας προσφοράς των εθελοντών πυροσβεστών που εδωσαν μαχη με τις φλογες μερα και νυχτα, ακόμη και όταν κινδύνευε το ίδιο τους το σπίτι.

Ο πρόεδρος των εθελοντών πυροσβεστών στις Αφίδνες, δεν εγκατέλειψε το πόστο του, παρόλο που έμαθε ότι είχαν παραδοθεί στις φλόγες το σπίτι του αλλά και το πατρικό του.

«Κάηκε το σπίτι μου και το πατρικό μου αλλά δεν το σκέφτηκα ούτε για μια στιγμή» τόνισε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αφιδνών Νίκος Κατσιμπέρης.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Αφιδνών. Αποτελείται από 60 ενεργά μέλη, άντρες και γυναίκες, τα οποία είναι όλα πιστοποιημένα. Με το που θα δοθεί η πληροφορία σπεύδουν αμέσως στα μέτωπα της φωτιάς.

Ο Αντώνης είναι 24 ετών, η θέλησή του για προσφορά είναι τεράστια και η αγάπη του για το περιβάλλον ακόμα μεγαλύτερη.

«Το 2017 υπήρχε μια μεγαλη φωτιά στον Κάλαμο και ήξερα τα παιδιά και τους λέω μπορώ να βοηθήσω; Και από τότε έδεσα» σημείωσε ο εθελοντής πυροσβέστης Αντώνης Τζίμας.

Η θέλησή τους για προσφορά τους έχει ωθήσει να στήσουν ένα ολόκληρο «στρατηγείο» από το τίποτα.

Από την πρώτη στιγμή στη φωτιά

Από την πρώτη στιγμή που δόθηκε το σήμα για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη το εθελοντικό κλιμάκιο Πυροσβεστών Αφιδνών έσπευσε με τέσσερα οχήματα και τριμελή πληρώματα.

Είναι γεγονός που παραδέχθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς πως η αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη αποδιοργάνωσε τον κρατικό μηχανισμό.

«Μείναμε μονοι μας» σημείωσε ο κ. Κατσιμπέρης. Σε καμιά περίπτωση δεν το έβαλαν κάτω πιστοί σε ιδανικά που κάνουν την κοινωνία μας καλύτερη και μια χώρα πιο δυνατή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/08/2021