Ελλάδα

Εύβοια – Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους

15.08.2021 | 20:46 Eνσωμάτωση

Για ολοκληρωτική καταστροφή κάνουν λόγο οι κάτοικοι στην πυρόπληκτη βόρειο Εύβοια καθώς εκτός από δάση και αγροτικές εκτάσεις «κάηκε» και η φετινή τουριστική σεζόν, η οποία πρόσφερε σημαντικά στο εισόδημα των κατοίκων της περιοχής.

Χιλιάδες στρέμματα γης, σπίτια, επιχειρήσεις έγιναν στάχτη, από την μία στιγμή στην άλλη. Οι κάτοικοι στη Βόρεια Εύβοια, προσπαθούν να βρουν τη δύναμη να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

«Κάηκε» η καλοκαιρινή σεζόν

Οι ξενοδόχοι της περιοχης κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή της καλοκαιρινής σεζόν και ζητούν επιπλέον στηριξη από το κράτος.

Η κυβέρνηση ήδη δρομολογεί τις διαδικασίες για την άμεση αποζημίωση για τους πληγέντες με τα πρώτα χρήματα να φθάνουν στους δικαιούχους εντός του μήνα.

Προβλέπεται προκαταβολή της στεγαστικής συνδρομής από 3.000 έως και 14.000 ευρώ για κατοικίες για επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές.

Το βλέμμα είναι στραμμένο και στην ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας με την Ειδική Επιτροπή Μπένου να έχει σηκώσει ήδη τα μανίκια. Ο Σταύρος Μπένος θα βρεθεί στην περιοχή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Φόβος για πλημμύρες

Σήμα κινδύνου για πλημμυρικά φαινόμενα στην Εύβοια εξέπεμψε μέσα από την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστας Λαγουβάρδος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/08/2021