Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος με μέτρα & αποστάσεις – Συρρέουν οι πιστοί στους ναούς

15.08.2021 | 09:44 Eνσωμάτωση

Γιορτάζει σήμερα ολόκληρη η χώρα την Κοίμηση της Θεοτόκου, με λαμπρότητα αλλά και με αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες πιστοί συρρέουν στην Παναγία της Τήνου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα και να λάβουν τη χάρη της Μεγαλόχαρης.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, οι προσκυνητές, πολλοί από τους οποίους φτάνουν στον ναό γονυπετείς, αναζητούν την στήριξη και πνευματική φώτιση στο θαύμα της Παναγίας.

Στο νησί τηρούνται όλοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξού και δε θα υπάρξει λιτανεία της εικόνας, με τους πιστούς να στέκονται σε αποστάσεις.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στους λιτούς εορτασμούς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Παρόμοιες εικόνες και στον Άη Γιάννη τον Ρώσο, με δεκάδες πιστούς να συρρέουν για να προσκυνήσουν.

Μάλιστα, πολλοί έχουν πάει για να γίνουν μάρτυρες του θαύματος, καθώς όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού, μετά τη λιτανεία της εικόνας του αγίου την Παρασκευή, έβρεξε και η φωτιά σταμάτησε, σώζοντας το χωριό.

Εκτός όμως από την θρησκευτική και πνευματική σημασία που έχει ο 15αύγουστος, συνδέεται άρρηκτα και με την ιστορία του έθνους.

Ο Στέφανος Μίλεσης, πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και εξήγησε τον ιστορικό δεσμό μεταξύ της μεγάλης γιορτής αυτής της Παναγίας και του ελληνικού έθνους.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 15/08/2021