Ελλάδα

Εύβοια – Επιχειρηματίες ζητούν στήριξη για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου

15.08.2021 | 07:48 Eνσωμάτωση

Με τις καταστροφικές πυρκαγιές να βρίσκονται πλέον πίσω της, η βόρεια Εύβοια μετράει τις πληγές της.

«Επουλώνουμε τις πληγές μας»

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία ζητά την στήριξη του κόσμου.

«Μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό ότι όταν έναν τόπο τον πλήττει μια θεομηνία ιστορική, καταλαβαίνετε ότι για εμάς αυτή η καταστροφή είναι η μεγαλύτερη που έχει υποστεί ο τόπος. Η κοινωνία έχει ρημάξει και ισοπεδωθεί. Προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας από την πρώτη μέρα, από την πρώτη μέρα επουλώνουμε πληγές, είμαστε αρκετά δυνατοί».

Ο κ. Κοντζιάς σημείωσε ότι «ο τόπος παραμένει ζωντανός και όμορφος, δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς περιβαλλοντικά, υπάρχει ακόμα πράσινο, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι. Οι ομορφιές μας είναι ζωντανές, σίγουρα έχουν πληγωθεί», είπε ο δήμαρχος, καλώντας τους τουρίστες να επισκεφτούν την Εύβοια, έστω και για ολιγοήμερες διακοπές, και να στηρίξουν με αυτόν τον τρόπο την τοπική κοινωνία και οικονομία.

«Έχω εμπιστοσύνη στην επιτροπή Μπένου»

Σχετικά με την επιτροπή Μπένου, που θα ανασυγκροτήσει τα καμένα και θα διαμορφώσει το πλάνο της επόμενης ημέρας, ο κ. Κοντζιάς σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην επιτροπή και προσωπικά στον κ. Μπένο.

«Έχω εμπιστοσύνη, έχω έρθει σε επαφή μαζί του. Υπάρχει διάθεση από την πλευρά της πολιτείας, αυτό που μένει είναι να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία. Ο κ. Μπένος εξέφρασε τη βούληση οι δύο δήμαρχοι της Εύβοιας να είναι στην επιτροπή ανασυγκρότησης», τόνισε.

«Περιμένουμε τους τουρίστες»

Μηνύματα προς τους τουρίστες να επισκεφτούν την Εύβοια, έστειλε και η Δόμηνα Χατζηαθανασίου, τουριστική πράκτορας, η οποία σημείωσε πως το νησί έχει ακόμη να προσφέρει πολλά.

«Δεν εγκαταλείπουμε, το παλεύουμε, είμαστε εδώ και περιμένουμε τον κόσμο. Έχουμε υπέροχες παραλίες, υπάρχουν μαγικά τοπία, μα πάνω απ’ όλα υπάρχουν οι άνθρωποι που χρειάζονται στήριξη», τόνισε, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων δεν είναι επαρκή.

«Τα μέτρα δεν είναι επαρκή για μας, καταστραφήκαμε οικονομικά».

Την ετοιμότητα του νησιού για να υποδεχτεί τουρίστες τόνισε και ο Πέτρος Στεφανής, διαχειριστής ιστοσελίδας voriaevia.gr.

Οι επιχειρηματίες της Εύβοιας, μέσω της καμπάνιας #sypport_tourism_voriaevia προσπαθούν να προσελκύσουν τουρίστες στο νησί.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 15/08/2021