Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος με μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συνωστισμού

14.08.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Τα μηνύματα που έρχονται από τους ειδικούς δυστυχώς δεν είναι εφησυχαστικά. Οι τάσεις στο επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξητικές με τους λοιμωξιολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς βρισκόμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου κια ο ιός διασπείρεται ταχύτερα.

Τα πλοία φεύγουν γεμάτα, η Αθήνα αδειάζει, τα νησιά γεμίζουν και η ανησυχία εξαιτίας του κορωνοϊού αυξάνεται.

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου αλλά και πολύς κόσμος ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν προορισμούς με ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο όπως η Μύκονος, η Πάρος και η Κρήτη όμως όπως λένε θα τηρήσουν τα μέτρα.

Από το λιμάνι του Πειραιά καθημερινά αυτές τις ημέρες επιβιβάζονται κατά μέσο όρο 25.000 ταξιδιώτες. Τα πλοία είναι γεμάτα και με βάση το πρωτόκολλο covid η πληρότητα παραμένει στο 85% γι’ αυτά που διαθέτουν καμπίνα και στο 80% για όσα δεν έχουν.

Οι επιβάτες για να ταξιδέψουν πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ενώ για την επιβίβασή τους στο πλοίο είναι απαραίτητη η δήλωση υγείας.

Δεκαπενταύγουστος με μάσκες

Τα κρούσματα αυξάνονται όμως ο κόσμος έχει ανάγκη από διακοπές. Η μοναδική τους ασπίδα απέναντι στον ιό το εμβόλιο και οι μάσκες.

Οι προβλέψεις των ειδικών δεν είναι ενθαρρυντικές καθώς βρισκόμαστε στο «πικ» της τουριστικής σεζόν και εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/08/2021