Ελλάδα

Η βορειοανατολική Αττική μετράει τις πληγές της – «Καραβάνι» βοηθείας & αλληλεγγύης

11.08.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης το πρωί της Τετάρτης, όπου άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού συγκέντρωσαν τρόφιμα και νερά.

Στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, συνεχίζοντας την καταγραφή των ζημιών. Οι εικόνες που έρχονται από τα καμένα είναι αποκαρδιωτικές, αφού η καταστροφική πυρκαγιά άφησε μόνο στάχτη και αποκαΐδια.

Εκεί όπου παλιότερα έμεναν και εργάζονταν άνθρωποι, τώρα υπάρχουν μόνο σίδερα και στάχτες.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια μιας ολόκληρης ζωής, την στιγμή που επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, κάνουν πλιάτσικο στις κατεστραμμένες περιουσίες.

«Καραβάνι» βοηθείας & αλληλεγγύης

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης των πολιτών προς τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές και τους πυρόπληκτους κατοίκους συνεχίζεται αμείωτο, αφού καθημερινά παραδίδουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, νερά και φαρμακευτικό υλικό στα σημεία συγκέντρωσης που έχουν ορίσει οι δημοτικές Αρχές.

Ταυτόχρονα, ένα κανονικό καραβάνι έχει ξεκινήσει, καθώς οι δήμοι με δικά τους μέσα και οχήματα, πραγματοποιούν ήδη τη διανομή της βοήθειας που συγκεντρώνεται, οργανώνουν αποστολές προς τη Βόρεια Εύβοια, την Ηλεία, την Αρκαδία και τη Μάνη, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών και τροφίμων και θα ακολουθήσουν νέες αποστολές.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 11/08/2021