Ελλάδα

Εύβοια – Στάχτη & αποκαΐδια άφησε πίσω της η πυρκαγιά – Κραυγή αγωνίας των κατοίκων

11.08.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Η θλίψη, ο πόνος και η απελπισία των κατοίκων της Εύβοιας που επιστρέφουν στα σπίτια τους, αντικρίζοντάς μέσα στα αποκαΐδια, δεν μπορούν να αποτυπωθούν με λέξεις.

Χωριά και οικισμοί άλλοτε μέσα στο πυκνό δάσος και την πολύχρωμη βλάστηση, σήμερα στέκουν άδεια κουφάρια παραδομένα στις στάχτες.

Κρανίου τόπος η βόρεια Εύβοια. Σχεδόν 700.000 στρέμματα καμένης γης. Κραυγές ανθρώπων και ζώων, φλόγες, εκρήξεις, κόκκινο που έγινε σε λίγα λεπτά το απόλυτο μαύρο.

Πευκί Ευβοίας ώρα μηδέν. Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους για να αντικρίσουν την πλήρη καταστροφή.

Ο πόνος είναι αβάστακτος. Τα όνειρά τους έγιναν εφιάλτες.

Όνειρα που «έσβησαν» στις φλόγες

Η κάμερα του MEGA καταγράφει εικόνες βιβλικής καταστροφής. Στα μαύρα κουφάρια κατοικούσαν κάποτε άνθρωποι, οικογένειες, των οποίων οι ζωές άλλαξαν δραματικά.

Τα γέλια και οι χαρές έχουν αντικατασταθεί από ανασφάλεια για το αύριο. 30 χρόνια τώρα τέτοια καταστροφή δεν έχουν ξαναδεί.

Εικόνες αποκάλυψης

Μια ανυπολόγιστη καταστροφή που θα γραφτεί κυριολεκτικά με μαύρα γράμματα στην ιστορία της πατρίδας μας.

Οι εικόνες από drone είναι ο καλύτερος μάρτυρας της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου. Εκεί που κάποτε υπήρχε ζωή, σήμερα υπάρχουν μόνο αποχρώσεις του μαύρου.

Πρώτη μέρα που είδαν τον ήλιο

Για πρώτη φορά σήμερα τα εναέρια μέσα επιχείρησαν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Στην Εύβοια δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο μετά από 8 ολόκληρες ημέρες μάχης, ενώ όλες οι επίγειες δυνάμεις αλλά και οι ξένοι πυροσβέστες παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/08/2021