Κόσμος

Αλγερία – Τραγωδία με 65 νεκρούς από τον πύρινο όλεθρο

11.08.2021 | 20:40 Eνσωμάτωση

Από την περασμένη Δευτέρα, που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στη βόρεια Αλγερία, οι χωρικοί δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Καμπυλίας.

Όταν κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός στέλνοντας πυροσβεστικές ενισχύσεις και τον στρατό, ήταν αργά για πολλά χωριά. Χωρίς πυροσβεστικά αεροσκάφη και με την περιοχή να δοκιμάζεται από την ξηρασία, ήταν στο έλεος της φωτιάς.

Ο απολογισμός τραγικός. Τουλάχιστον 65 οι νεκροί, 28 στρατιώτες και 37 πολίτες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Τα περισσότερα θύματα είναι στην περιοχή της πόλης Τίζι Ουζού, 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου.

Η κυβέρνηση αποδίδει την τραγωδία σε εμπρηστές που έβαλαν ταυτόχρονα φωτιές σε 50 σημεία.

Ιταλία

Στην Ιταλία, πύρινα μέτωπα κατακαίνε δάση και καλλιέργειες στον νότο για τρίτη εβδομάδα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές είναι στην περιοχή της Καλαβρίας και στη Σικελία. Οι ιταλικές Αρχές εκτιμούν ότι οι περισσότερες φωτιές είναι έργο εμπρηστών.

Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο καύσωνα και το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα φτάσει μέχρι τους 48.

Τουρκία

Στην Τουρκία, μετά τις φωτιές που κατέκαψαν τον νότο, καταστροφικές πλημμύρες σάρωσαν τον βορρά.

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τις περιοχές κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, από τη Ριζούντα μέχρι την Κασταμονή και τη Σινώπη.

Ποταμοί υπερχείλισαν, γκρέμισαν γέφυρες και σπίτια, ενώ ορμητικοί χείμαρροι εισέβαλαν σε χωριά παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο εμφανίζονται χωρικοί να ανεβαίνουν στην στέγη του σπιτιού τους περιμένοντας τη σωτηρία από ελικόπτερο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί αγνοούνται, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ένα νοσοκομείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/08/2021