Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια – «Εκλιπαρούμε για εναέρια βοήθεια, να μείνει ένα κομμάτι πράσινο – Δεν ξέρω αν θα βρω το σπίτι μου»

08.08.2021 | 08:26 Eνσωμάτωση

Εξαιρετικά κρίσιμες ώρες περνάει για έκτη μέρα η Εύβοια που συνεχίζει να καταστρέφεται από την ασταμάτητη πύρινη λαίλαπα που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Κάτοικοι από την περιοχή Γούβες, όπου πλησιάζει η φωτιά, κάνουν απελπισμένη έκκληση για βοήθεια, και ενίσχυση των εναέριων μέσων που επιχειρούν στην περιοχή.

Δραματική έκκληση των κατοίκων για ενίσχυση των δυνάμεων

«Το μέτωπο πλησιάζει. Υπάρχει σχέδιο εκκένωσης. Μας έχουν διώξει εδώ και οχτώ ώρες. Η φωτιά πλησιάζει τώρα τα βουνά γύρω από το χωριό. Είμαι μακριά από το σπίτι μου, είμαι στο Πευκί. Στο χωριό έχουν μείνει οι άντρες να σώσουν τις περιουσίες μας, τα γυναικόπαιδα φύγαμε. Δεν είναι ακόμα τραγική η κατάσταση εδώ, αλλά θέλω να τονίσω ότι είμαστε μόνοι μας. Σήμερα πέταξε μία φορά ένα αεροσκάφος, και ένα ελικόπτερο που έκανε μια αναγνωριστική πτήση. Έκτοτε τίποτα. Είναι οι ντόπιοι, με ό,τι μηχάνημα έχουν, με κλάρες και με τα χέρια τους να προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια μας. Εκλιπαρούμε για εναέρια βοήθεια, να μείνει ένα κομμάτι πράσινο στη βόρεια Εύβοια. Με αυτά που βλέπω δεν έχω ελπίδες ότι θα σωθεί. Βάλαμε σε μια βαλίτσα τη ζωή μας, πήραμε τα κατοικίδιά μας και φύγαμε από τα σπίτια μας. Δεν ξέρω αν θα βρω το σπίτι μου όταν γυρίσω. Είμαστε μόνοι μας, ανήμποροι και προσευχόμαστε, σε όποιον Θεό πιστεύει ο καθένας», είπε η κ. Νάταλι Καρακιουλάφη, κάτοικος Γουβών Ευβοίας.

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν δύο Canadair, ενώ η κατάσταση είναι οριακή, με τη φωτιά να απειλεί εκ νέου κατοικίες.

Κάτοικος της περιοχής στο Πευκί ανέφερε, ωστόσο, ότι η φωτιά αυτή την ώρα είναι στάσιμη, δεν πνέουν άνεμοι στο σημείο, και πάει προς Ελληνικά με αργό ρυθμό.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 08/08/2021