Ελλάδα

Εύβοια – Δραματική έκκληση των κατοίκων – «Καιγόμαστε, είμαστε μόνοι μας, έλεος!»

08.08.2021 | 10:54 Eνσωμάτωση

Δραματική ήταν η έκκληση κατοίκου της Ιστιαίας για την τραγική κατάσταση στην Εύβοια. Η ένταση στη φωνή της είναι ένα ακόμη δείγμα της τεράστιας καταστροφής που λαμβάνει χώρα στην περιοχή για έκτη μέρα.

«Σας παίρνω από την Ιστιαία. Έχει εξαφανιστεί ο ήλιος. Όλο το σύννεφο έρχεται στην Ιστιαία. Η κατάσταση είναι αποπνικτική. Από το πρωί δεν έχω ακούσει ένα αεροπλάνο. Έλος, καιγόμαστε! Είμαστε στο έλεος της καταστροφής! Να στείλουν τα εναέρια μέσα. Στέλνουν τον κόσμο από το Πευκί εδώ, θα πνιγεί μέσα στον καπνό ο κόσμος εδώ», ήταν η δραματική έκκληση της κ. Βάσως από την Ιστιαία.

«Η πυροσβεστική δεν είναι αρκετή, είναι δύσβατες οι περιοχές εκεί. Σας παρακαλώ να κάνετε κάτι! Δε φυσάει καθόλου, έχει άπνοια. Όλος ο καπνός έχει κατέβει κάτω. Είμαστε με πετσέτες στο πρόσωπο μέσα στο σπίτι μας. Ούτε στη θάλασσα δεν μπορούμε να πάμε. Όλη η βόρεια Εύβοια έχει εξαφανιστεί από το χάρτη. Είμαστε σε απόγνωση, θέλουμε να βοηθήσουμε και δεν μπορούμε. Όσοι φεύγουν από τα σπίτια τους έρχονται σε χειρότερο μέρος εδώ. Δε θα προλάβουν ούτε τα ferry boats ούτε τίποτα. Έχουμε έλλειψη σε καύσιμα, δεν μπορούμε καν να μετακινηθούμε! Κάνουμε έκκληση, είμαστε μόνοι μας!», συνέχισε η ίδια εξοργισμένη.

«Πνιγόμαστε στον καπνό. Να έρθουν τώρα. Έτσι και γυρίσει ο αέρας δε θα σωθεί τίποτα. Εχτές καιγόταν ο τόπος και έκαναν 5-6 ρίψεις και έφυγαν. Στις πρόποδες της Ιστιαίας έφτασε η φωτιά», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 08/08/2021