Ελλάδα

Φωτιά στο Πεδίον του Άρεως – Απόπειρα εμπρησμού και μία σύλληψη

06.08.2021 | 20:56 Eνσωμάτωση

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πυροσβεστική, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Πεδίον του Άρεως. Κλειστή παρέμεινε για κάποια ώρα η λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ρεύμα της καθόδου, ενώ η φωτιά έχει πλέον σβήσει.

Μετά από καταγγελίες περίοικων και διερχόμενων συνελήφθη μια ύποπτη γυναίκα η οποία ανακρίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Ειδικότερα, η γυναίκα που συνελήφθη φέρεται να επιχείρησε να βάλει φωτιά από την εξωτερική πλευρά του χώρου, ενώ, σύμφωνα με φωτογραφία που δώθηκε στη δημοσιότητας, βρέθηκαν οκτώ αναπτήρες και δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και γκαζάκια.

Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, προσήχθη ύποπτος

Με τα δύο μέτωπα της φωτιάς στην Αττική – το ένα κάτω από την Πάρνηθα, σε Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία, και το άλλο στις Αφίδνες – αμείλικτα είναι τα ερωτήματα για το πώς αναζωπυρώθηκαν τα μέτωπα αυτά και πώς εκδηλώθηκαν καινούργιες πυρκαγιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, ενώ ένας ύποπτος συνελήφθη στο Κρυονέρι.

Ειδικότερα, χθες εντοπίστηκε ένας υποτυπώδης εκρηκτικός μηχανισμός στο σημείο της Πάρνηθας που εντάσσεται στον δήμο Αχαρνών, ο οποίος έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Παράλληλα, αρκετοί κάτοικοι στο Κρυονέρι έκαναν λόγο στην ίδια πηγή για ύποπτες κινήσεις από νεαρό, ο οποίος φαίνεται ότι προσποιούνταν ότι έσβηνε τη φωτιά, αλλά εξετάζεται εάν ήταν διαφορετικά τα κίνητρά του. Πράγματι, ο άνδρας αυτός προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μεγεθυντικός φακός πάνω σε ξερόχορτα βρέθηκε στους πρόποδες του Υμηττού

Έναν μεγεθυντικό φακό, στηριζόμενο σε βάση, προσεκτικά τοποθετημένο πάνω σε ξερόχορτα, εντόπισε σε απόκρημνη περιοχή, στο περιαστικό δάσος του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στους πρόποδες του Υμηττού, κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο φακός εντοπίστηκε στις 12:25 χάρη στην παρατηρητικότητα ενός εθελοντή, λόγω των αντανακλάσεων που έκανε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/08/2021