Ελλάδα

Πατούλης – Μεγάλη η προσπάθεια σε Βαρυμπόμπη & Μαλακάσα – Υποψίες για εμπρησμό

06.08.2021 | 22:37 Eνσωμάτωση

Ανεξέλεγκτα συνεχίζουν να καίουν για ακόμη μία μέρα τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε πως δίνεται μεγάλη μάχη να σωθούν οικισμοί.

«Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι στη Βαρυμπόμπη και με μηχανήματα της περιφερείας προσπαθούμε να κάνουμε αντιπυρική ζώνη για να μην φτάσει στους Θρακομακεδόνες η φωτιά. Υπάρχει μια εξέλιξη στη φωτιά της Μαλακάσας, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην πάει από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού, στον Ωρωπό».

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, τα πύρινα μέτωπα σε Ροδόπολη και Δροσιά δεν είναι ανησυχητικά, «από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία».

Ο κ. Πατούλης έκανε έκκληση στους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών «να είναι σε ετοιμότητα αν υπάρξει προληπτικός λόγος εκκένωσης».

Ο περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τις φωτιές που άναψαν νωρίτερα σε Λεγραινά, στο Σούνιο, και σε Πετρούπολη.

«Υπήρξαν και καταγγελίες για διάφορες άλλες φωτιές, τις εξετάζει το ανακριτικό της πυροσβεστικής. Σε κάποια σημεία έχουν βρεθεί γκαζάκια, σε κάποια άλλα ύποπτοι, θα πρέπει να ελεγχθούν με πολλή σοβαρότητα», κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/08/2021