Κόσμος

Οι σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής – 22 γιγατόνοι πάγου έλιωσαν μέσα σε μία μέρα στην Γροιλανδία

31.07.2021 | 08:36 Eνσωμάτωση

Η άνοδος της θερμοκρασίας που προκαλεί η κλιματική αλλαγή έχει πολύ σοβαρές αλλαγές στον πλανήτη. Την Τετάρτη, μέσα σε μία ημέρα, στη Γροιλανδία έλιωσαν 22 γιγατόνοι πάγοι. Για να καταλάβουμε το μέγεθος, ο λιωμένος πάγος θα μπορούσε να καλύψει την αμερικανική πολιτεία της Φλόριντα ή και την Ελλάδα, που έχει ελαφρώς μικρότερη έκταση, με νερό ύψους 5 εκατοστών.

Πρόκειται για την Τρίτη μεγαλύτερη απώλεια πάγου στο αρκτικό νησί εδώ και 71 χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, 12 γιγατόνοι νερού βρέθηκαν στον ωκεανό και οι 10 απορροφήθηκαν από το χιόνι και μπορούν να καταψυχθούν και πάλι.

Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς μόνο της τελευταίες δεκαετίες, μόνο το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας έχει αυξήσει τη στάθμη των θαλασσών κατά 25%.

Μπρόντγουεϊ: Ανοίγουν τα θέατρα αποκλειστικά για εμβολιασμένους

Με αυστηρά μέτρα ανοίγουν και πάλι μετά από 16 μήνες τα φημισμένα θέατρα στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.

Με κοινό δελτίο τύπου, τα 41 θέατρα ανακοίνωσαν ότι θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θεατές ενώ όλοι οι συντελεστές – ηθοποιοί, τεχνικοί – θα πρέπει επίσης να είναι εμβολιασμένοι.

Επιπλέον οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκες με εξαίρεση τις ώρες των γευμάτων που θα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Μάλιστα χώροι όπως η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης για την ώρα δεν θα επιτρέπουν την είσοδο παιδιών κάτω των 12 ετών, που για την ώρα δεν εμβολιάζονται. Το μέτρο θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 31/07/2021