Ελλάδα

Η Περιφέρεια στηρίζει τον υπεραθλητή Άγη Εμμανουήλ στον μαραθώνιο για την κλιματική αλλαγή

31.07.2021 | 09:44 Eνσωμάτωση

Πρόκειται για μία δράση που γίνεται ως πρόλογος, και ως εναρκτήριο γεγονός για το μεγάλο τόλμημα που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο δρομέας - υπεραθλητής- υπερμαραθωνοδρόμος, Άγης Εμμανουήλ, ο οποίος θα τρέξει 2.421 χιλιόμετρα, ξεκινώντας την 11η Αυγούστου από την Πνύκα Αττικής και φτάνοντας στη Γλασκώβη της Σκωτίας την 1η Νοεμβρίου, όπου και θα διεξαχθεί η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, η σημαντικότερη μετά την ιστορική διάσκεψη του Παρισιού.

Εκεί θα βρίσκονται όχι μόνο οι ηγέτες των κρατών που θα αποφασίσουν για το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά και χιλιάδες φορείς, οργανώσεις και πολίτες από όλον τον πλανήτη που θα διεκδικούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το 2021, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα με τη βοήθεια της επιστήμης, θα νικήσει την πανδημία. Όμως, οι κίνδυνοι όχι μόνο δε θα τελειώσουν, αλλά αντιθέτως θα αυξηθούν. Η κλιματική αλλαγή γίνεται ολοένα και πιο φανερή και οι προβλέψεις πολλών επιστημόνων για το μέλλον του ανθρώπου είναι κάτι περισσότερο από δυσοίωνες…Θα ξεκινήσει τον Αύγουστο από την Πνύκα, θα διασχίσει 6 χώρες και θα φτάσει στη Γλασκώβη, την 1η Νοεμβρίου.

Το «The last run» αποτελεί μια δράση με κύριο άξονα έναν Υπερμαραθώνιο. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και την ενεργοποίησή τους, ώστε να δημιουργηθεί η καλύτερη δυνατή προοπτική για τις επόμενες γενιές.

«Περνάμε το μήνυμα πως πρέπει όλοι να ενδιαφερθούν για την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και έκανε λόγο για συμβολική κίνηση.

«Θεωρώ ανήθικο και αισχρό ότι παλεύουμε για μία καλύτερη ζωή χωρίς να σκεφτόμαστε τη ζωή των αυριανών ανθρώπων. Αυτό είναι το μήνυμα μας», δήλωσε ο αγαπημένος ηθοποιός και Τομεάρχης Πολιτισμού Περιφέρειας Αττικής Χάρης Ρώμας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 31/07/2021