Ελλάδα

Γιάννης Καλλιάνος – «Θα μείνει στην ιστορία ο καύσωνας που ζούμε»

31.07.2021 | 08:59 Eνσωμάτωση

Ο καύσωνας έχει ήδη κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα και αυτό το Σαββατοκύριακο προβλέπεται δύσκολο, καθώς ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη την Δευτέρα, ενώ την Τρίτη αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει του 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας θα επιμείνει για αρκετές ημέρες, καθώς οι πολύ αυξημένες θερμοκρασίες θα κρατήσουν μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς καύσωνες των τελευταίων 40 ετών.

Σε επιφυλακή η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών

Με φόντο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών που μπορούν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οι εθελοντές βρίσκονται σε επιφυλακή για να μπορούν να βοηθήσουν την κρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ρουμελιώτη, Πρόεδρο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών, η ομάδα του διαθέυει πυροσβεστικά οχήματα με τη βοήθεια του Δήμου.

«Οι δυσκολίες είναι πρακτικές. Τα μέσα είναι ένα θέμα, είμαστε από τις λίγες ομάδες που διαθέτουν μέσα. Υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν πολύ, όπως και οι Δήμοι», δήλωσε.

Ιδιαίτερα, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Μάνδρος τόνισε πως αυτές τις μέρες που είναι αυξημένη η θερμοκρασία έχουμε προετοιμαστεί σαν Δήμος.

Σε δυο σημεία της πόλης υπάρχουν ανοιχτές αίθουσες με κλιματισμό για όποιον χρειάζεται να πάει και θα είναι ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ

Ο Δήμος έχει προνοήσει για τα πάντα, ακόμα και για τα αδέσποτα ζώα. Έχουν κανίστρες με νερό και φαγητό, και μάλιστα υπάρχουν περιπολίες από τον Δήμο

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 31/07/2021