Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Δάφνη – Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις κλήσεις των γειτόνων

31.07.2021 | 06:23 Eνσωμάτωση

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η γυναικοκτονία στη Δάφνη, η οποία είναι η δεύτερη που σημειώνεται μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Ένας σύζυγος δολοφόνησε με μαχαιριές την 30χρονη γυναίκα του επειδή την ζήλευε παθολογικά. Όχι απλά την σκότωσε, αλλά υπήρχε ολιγωρία από την αστυνομία, καθώς στις 11 Ιουλίου γείτονες του ζευγαριού ενημέρωσαν την αστυνομία για σοβαρή ενδοοικογενειακή βία.

Η αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, κατέβασαν το παράθυρο και έπειτα αποχώρησαν, με αποτέλεσμα χθες να διαταχθεί ΕΔΕ κατά των αστυνομικών γιατί δεν έκαναν εκείνο που έπρεπε να κάνουν.

Η συγκεκριμένη ένοικος που είχε καλέσει την αστυνομία περιέγραψε την αδιαφορία των αρχών, η οποία όλα όπως δείχνουν θα μπορούσε να είχε προφυλάξει την 30χρονη από την άγρια δολοφονία.

«Την αστυνομία την είχα καλέσει στις 11 Ιουλίου. Επειδή εκείνη την ημέρα είχαμε ακούσει μεγάλη φασαρία και την είχα ακούσει να φωνάζει βοήθεια, κάλεσα το 100 και έκανα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Έδωσα το δικό μου κουδούνι γιατί είχαμε αλλάξει τα κουδούνια για να μπορέσουν να έχουν άμεσε πρόσβαση. Περίμενα στο μπαλκόνι, ήρθαν μετά από 25 λεπτά, το περιπολικό πέρασε, ανοίξαν τα παράθυρα, δεν κατέβηκε κάποιος και φύγανε».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που τους είχαν ακούσει να τσακώνονται κι εκείνη την ημέρα αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία, καθώς θορυβήθηκε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 31/07/2021