Αθλητικά

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας ήρθε από τον Ντούσκο και είναι ολόχρυσο

30.07.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι γεγονός και είναι ολόχρυσο. Το κατέκτησε στην κωπηλασία ο σπουδαίος Στέφανος Ντούσκος με μια μυθική κούρσα στην οποία έκανε ολυμπιακό ρεκόρ. Ο αθλητής δεν ασχολούνταν εξ αρχής με την κωπηλασία, αφού μέχρι τα 15 του έκανε στίβο. Το 2011 ήταν η χρονιά που έκανε την πρώτη του προπόνηση στην κωπηλασία. «Ερωτεύτηκα αυτό το σπορ», έλεγε χαρακτηριστικά. Η πορεία όμως δεν ήταν εύκολη. Θυσίες, σκληρή προπόνηση τον οδήγησαν ανάμεσα στους κορυφαίους.

Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, η επιβράβευση και η απόλυτη καταξίωση. Ο Στέφανος Ντούσκος στον Όλυμπο του παγκόσμιου αθλητισμού.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έφερε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα κι άκουσα τον εθνικό ύμνο και είδα την ελληνική σημαία να κυματίζει ψηλά», ανέφερε στο MEGA.

Μετά από μια απίστευτη κούρσα, με μυθικό ντεμαράζ, ο 24χρονος Γιαννιώτης, Στέφανος Ντούσκος τερματίζει πρώτος με ολυμπιακό ρεκόρ και γράφει ιστορία, περνάει στην αιωνιότητα.

«Έδωσα την ψυχή μου σε αυτήν την κούρσα, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι βρίσκονται στην κορυφή του όλου του πλανήτη», δηλώνει.

Πανηγυρίζει, δακρύζει, σηκώνει την Ελλάδα ψηλά…

«Δύο χρόνια το πάλευα πάρα πολύ προσπαθούσα να είμαι στον τελικό με όλα αυτά τα ονόματα και σήμερα έκανα κάτι το εξωπραγματικό», λέει.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Γιάννενα ζουν στους ρυθμούς του δικού τους Στέφανου… μαζί τους όλη η Ελλάδα.

«Πίστευαν ότι δεν είμαι στο δικό τους επίπεδο, αλλά τους απέδειξα το αντίθετο», σημείωσε.

Από τα 19 του κιόλας σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ντούσκος, έγινε 6ος ολυμπιονίκης στο Ρίο και μέχρι σήμερα σάρωνε τα μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Είχε την κλάση να γίνει χρυσός και ήξερε πώς να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

«Έβαλα όλη την ψυχή μου και είπα όσο κουρασμένος κι αν είσαι πρέπει να κάνεις το finish έλεγα δεν πειράζει ας λιποθυμήσω μόλις τελειώσω», δήλωσε.

Όπως πάντα η πολιτική ηγεσία, κάθε Έλληνας σε κάθε γωνιά της γης υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του χρυσού Ολυμπιονίκη στο μονό σκιφ, στο εθνικό μας άθλημα, την κωπηλασία…

Kαι κάπως έτσι άνοιξε ο χορός των μεταλλίων για την Ελλάδα.

Και κάπως έτσι η ιστορία έγραψε… ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ!

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/07/2021