Ελλάδα

Δεύτερη ημέρα στο κελί για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Νέες αποκαλύψεις προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΕΗ

30.07.2021 | 21:28 Eνσωμάτωση

Στο κελί καραντίνας για τον κορωνοϊό πέρασε χθες το δεύτερο 24ωρο στις φυλακές της Τρίπολης ο Πέτρος Φιλιππίδης χωρίς ακόμη να έχει ξεπεράσει το σοκ της προφυλάκισής του. Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στο Mega προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο καθώς και την αποπομπή κάποιων ηθοποιών από το σωματείο.

Το δεύτερο 24ωρο σε κελί στις φυλακές της Τρίπολης διανύει ο Πέτρος Φιλιππίδης.  Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης που κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοκ, ενώ παραμένει σε καραντίνα εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό που ισχύουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα

Ο πρόεδρος του Σωματίου Ελλήνων ηθοποιών μίλησε στο mega  και δεν δίστασε να προαναγγείλει νέες αποκαλύψεις. «Θα περιμένετε γιατί το πειθαρχικό συνεχίζει τις εργασίες του. Η πρόταση είναι να αποβληθούν κάποιοι ηθοποιοί από το Σώμα, σαν μια ηθική κίνηση. Θα δούμε τον Σεπτέμβριο τι θα γίνει, πρέπει να περιμένουμε το αν θα έρθουν άλλοι άνθρωποι στο πειθαρχικό συμβούλιο».

Επισήμανε  ότι υπάρχουν περιστατικά που δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς πολλοί φοβούνται να καταθέσουν και να μιλήσουν γι’ αυτά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί πράγματα, που γνωρίζουν πράγματα και περιστατικά και τα λένε μόνο σε εμάς και δεν έρχονται να τα καταθέσουν.

Σύμφωνα με την Κλινική Ψυχολόγο, έχει μεγάλη σημασία το κομμάτι του σωφρονισμού.

«Στο εξωτερικό υπάρχει Στο εξωτερικό υπάρχει υποχρεωτική ψυχοθεραπεία σε ανθρώπους που φυλακίζονται για σεξουαλικά εγκλήματα. Στην Ελλάδα όχι».

Στη φυλακή Τρίπολης,  κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας  , στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για παρόμοια αδικήματα με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/07/2021