Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Με χειροπέδες στις φυλακές Τρίπολης ο ηθοποιός

28.07.2021 | 18:53 Eνσωμάτωση

Με χειροπέδες οδηγήθηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές της Τρίπολης μετά την απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως να προφυλακιστεί.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βγαίνει από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σκυφτός φορώντας ένα μαύρο καπέλο και την απαιτούμενη μάσκα και μπαίνει, συνοδευόμενος από μια γυναίκα και δύο άνδρες της αστυνομίας, στην κλούβα που θα τον μεταφέρει στις φυλακές της Τρίπολης.

Είχε περάσει μια ολόκληρη νύχτα στο κελί της ΓΑΔΑ μετά από την υπό άκρα μυστικότητα απολογία του και την κοινή απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα που τον έκριναν προφυλακιστέο.

Λίγη ώρα μετά την έξοδό του από τη ΓΑΔΑ, ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός περνούσε το κατώφλι των φυλακών Τρίπολης.

Οι κατηγορίες

Η προφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς θεωρήθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Η απόφαση της προφυλάκισής του φαίνεται να σόκαρε τον ηθοποιό.

«Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό, δεν είναι δυνατόν», φέρεται να είπε στο άκουσμα της απόφασης.

Οι πρώτες καταγγελίες για τον ηθοποιό έγιναν στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo από τις συναδέλφους του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη και αφορούσαν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε χρόνο που τα φερόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Στον φάκελο που παρέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπήρχαν καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους του.

Οι 3 ωστόσο περιπτώσεις για τις οποίες τελικά απολογήθηκε, είχαν κριθεί από τον εισαγγελέα ως οι πλέον σοβαρές και εξ’ αυτών που δεν είχαν πέσει σε παραγραφή.

Ο γνωστός ηθοποιός κατά την απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως οι παθούσες προχώρησαν σε ψευδείς καταγγελίες επιδιώκοντας τη δημοσιότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2021