Ελλάδα

Μίντζιας για υπόθεση Φιλιππίδη: Η Δικαιοσύνη επιτέλεσε πλήρως τον σκοπό της

28.07.2021 | 19:44 Eνσωμάτωση

Την πόρτα των φυλακών Τρίπολης πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκισή του με τις κατηγορίες βιασμού και απόπειρας βιασμού.

«Οι στιγμές είναι περίεργες. Είναι μία από εκείνες τις στιγμές που δείχνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η δικαιοσύνη αν την αφήσουμε να λειτουργεί απερίσπαστη και όχι με την πίεση και την ταχύτητα της ανάγκης για τηλεοπτική επικαιρότητα, επιτελεί πλήρως τον σκοπό της», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των τριών ηθοποιών Δροσάκη – Παπαχαραλάμπους – Αναστασοπούλου, αλλά και των γυναικών που έφεραν την υπόθεση στα δικαστήρια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Ο κ. Μίντζιας τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα οι καταγγέλλουσες «αυτό που αντιμετωπίζουν από το ευρύ κοινό είναι αρκετά πιεστικό» και χαρακτήρισε «αστείους» τους ισχυρισμούς ορισμένων ότι οι γυναίκες προέβησαν στις συγκεκριμένες καταγγελίες για να αποκτήσουν δημοσιότητα.

«Δεν υπάρχει χρόνος που αποφασίζει κάποιος να βγει προς τα έξω. Είναι μια κουβέντα που έχει απασχολήσει αρκετά, είναι μια εποχή που δείχνει ότι τα πράγματα αλλάζουν. Ο λόγος που αισθάνεται ο κάθε άνθρωπος έτοιμος να βγει να μιλήσει είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Σαφώς θα ήταν καλύτερο να βγει να μιλήσει όταν του συμβαίνει».

Ο συνήγορος των θυμάτων τόνισε ότι σε παλαιότερο χρόνο θα ήταν «επιεικώς αδύνατο» να βγουν να μιλήσουν.

«Δείτε αυτήν την στιγμή πόσα αδικήματα γίνονται εις βάρος γυναικών και πόσες δολοφονίες».

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον κ. Μίντζια να σημειώνει πως: «οι εντολείς οι δικοί μου έχουν την αλήθεια με το μέρος τους, ανθρώπους που έχουν καταθέσει υπέρ τους. Από εκεί και πέρα οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν», ενώ τόνισε ότι η προφυλάκιση έχει «έναν συμβολισμό υψίστης σημασίας».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2021