Ελλάδα

Στη φάκα εγκληματική οργάνωση που είχε ρημάξει 27 ΑΤΜ – Βίντεο ντοκουμέντο

26.07.2021 | 21:44 Eνσωμάτωση

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο για την δράση της συμμορίας που ανατίναζε ΑΤΜ φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών, με την χρήση εύφλεκτων αερίων και εκρηκτικών υλών.

Συνολικά, συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωση, εκ των οποίων 4 ημεδαποί ηλικίας 22, 25, 26 και 27 ετών και 25χρονος αλλοδαπός.

Η λεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η σπείρα ανέρχεται σε περίπου 915.000 ευρώ, κάτι που πρόσεφερε στην εγκληματική οργάνωση μια πολυτελή ζωή.

Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 26χρονος κακοποιός κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα και πιστόλια, ενώ ανέβαζε και στα social media οπτικό υλικό με τα χρήματα που είχε αποσπάσει από τα ATM.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστειών, διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2021