Κόσμος

Λονδίνο: Ποτάμια οι δρόμοι από τις ισχυρές βροχοπτώσεις – Προβλήματα και σε Βέλγιο, Ινδία & Κίνα

26.07.2021 | 21:59 Eνσωμάτωση

Βέλγιο και Λονδίνο συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Οι δρόμοι του Λονδίνου μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το ανατολικό και βόρειο τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας πλημμύρισαν τα πάντα και δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και σπίτια πλημμύρισαν. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας τονίζει πως τα φαινόμενα θα συνεχιστούν.

Βέλγιο

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν και το Βέλγιο. Μετά τις σαρωτικές πλημμύρες στα δυτικά της χώρας που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους, τώρα τον τρόμο από τη δύναμη της φύσης βιώνει το νότιο τμήμα της χώρας.

Χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του στην πόλη Ντινάντ. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, χωρίς πάντως να υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή αγνοούμενους.

Ινδία

Οι καταιγίδες στα βόρεια της Ινδίας δημιουργούν φονικές κατολισθήσεις.

Περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι.

Οι Αρχές της χώρας έχουν κηρύξει τον Βορά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κίνα

Τεράστια αμμοθύελλα στη βορειοδυτική Κίνα κατάπιε για μερικά λεπτά την πόλη Κανζού.

Τα κύματα άμμου που σηκώθηκαν γύρω από την πόλη έφτασαν τα 100 μέτρα και δημιούργησαν ένα απόκοσμο φαινόμενο, με σχεδόν μηδενική ορατότητα στους κατοίκους της περιοχής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2021