Ελλάδα

Μύκονος: Έκκληση για τήρηση των μέτρων – Νέο κορωνοπάρτι σε θαλαμηγό

26.07.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Στους γνώριμους ρυθμούς επιστρέφει από σήμερα η Μύκονος, καθώς αίρονται τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας του νησιού.

Στο νησί των ανέμων βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να εποπτεύσει την τήρηση των μέτρων, όπως αποδεικνύεται όμως οι διοργανωτές των κορωνοπάρτι δεν πτοούνται ούτε από τα τσουχτερά πρόστιμα.

Στη Μύκονο χαράζει και η παρέα ενός Τούρκου παραθεριστή γλεντάει παρά τα περιοριστικά μέτρα πάνω σε μια θαλαμηγό 35 μέτρων. Οι συμμετέχοντας στο πάρτι χορεύουν υπό τους ρυθμούς της μουσικής και πίνουν περιμένοντας να γιορτάσουν την άρση των αυστηρών μέτρων.

Στα… «δίχτυα» του λιμενικού 

Και όσο το πάρτι καλά κρατεί με τη μουσική να ξεσηκώνει το πλήθος αλλά και το ποτό να ρέει άφθονο, οι άνδρες του λιμενικού πλησιάζουν απαρατήρητοι με ιδιωτικό σκάφος τη θαλαμηγό και επιβάλλουν πρόστιμο πάνω από 76,000 ευρώ.

Ωστόσο, παρά το τσουχτερό ποσό ο διοργανωτής του πάρτι φαίνεται πως πλήρωσε σήμερα το πρωί όλο το ποσό του προστίμου.

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης

Η Μύκονος από το πρωί μπαίνει ξανά στον ρυθμό της. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε σήμερα στο νησί και συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες αλλά και τους αστυνομικούς που καλούνται να επιτηρούν την τήρηση των μέτρων.

Οι επιχειρηματίες του νησιού προσπαθούν με πρόσθετα μετρά που έβαλαν οι ίδιοι στις επιχειρήσεις να κρατήσουν τη φήμη του νησιού ακέραια και τους πελάτες «καρφωμένους» στο νησί.

Μεταξύ των νησιών που κινδυνεύουν τώρα είναι η Πάρος και η Αντίπαρος, όπου οι αρχές κλιμακώνουν τους ήδη αυξημένους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ειδικά στα νυχτερινά μαγαζιά.

Νέες ρυθμίσεις για να εντοπίζονται πιο εύκολα οι διοργανωτές κορωνοπάρτι

Για πολύ δυναμική εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στη Μύκονο έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου και του Ιουλίου, οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο της Μυκόνου βρίσκονται στο 90% των αριθμών του 2019, κάτι που, όπως τόνισε, σημαίνει ότι το νησί πλησιάζει ξανά στα μεγέθη επισκεπτών του 2019.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι προκειμένου να διαφυλαχθεί αυτή η ευτυχής εξέλιξη, είναι απαραίτητη η εφαρμογή των μέτρων κατά της Covid-19.

Κορωνοπάρτι

Ερωτηθείς για το ζήτημα των κορωνοπάρτι που διοργανώνονται σε βίλες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι πρόκειται για δυσχερή και δύσκολη δουλειά, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι οι τοπικοί φορείς συνεργάζονται με την Αστυνομία, η οποία καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα υπάρξουν εισηγήσεις για περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία προκειμένου να γίνει ευχερέστερος ο εντοπισμός αλλά και η τιμωρία όσων διοργανώνουν αυτά τα πάρτι.

Πλέον, εκτός από τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους, θα τιμωρείται με πρόστιμο και ο ιδιοκτήτης της βίλας.

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά της Covid-19, δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να τηρήσουν όλοι τα μέτρα υπεύθυνα, χωρίς εκπτώσεις, με ατομική συλλογική ευθύνη.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, με αυτόν τον τρόπο η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα δείξει ωριμότητα προς τις αγορές και θα διαφυλαχθεί το «brand» της Μυκόνου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2021