Αθλητικά

Νέα Υόρκη: Το Empire State «φωτίστηκε για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

24.07.2021 | 13:44 Eνσωμάτωση

Οι Γιαπωνέζοι διοργανωτές αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής του αθλήματος της κωπηλασίας για την αποφυγή τυφώνα ενώ ο ουρανοξύστης, Εμπάιαρ Στέιτ, φωτίστηκε με τα χρώματα από τις σημαίες των κρατών που λαμβάνουν μέρος στου αγώνες.

Όσο ιδιαίτεροι και αν είναι οι ολυμπιακοί αγώνες, λόγω των αυστηρών περιορισμών για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, παραμένουν το μεγαλύτερο πανανθρώπινο αθλητικό γεγονός. Στη Νέα Υόρκη την παγκόσμια μητρόπολη, το Εμπάιαρ Στέιτ ,ο ουρανοξύστης σύμβολο της πόλης φωτίστηκε με τα χρώματα της σημαίας των κρατών που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση, με φόντο την εντυπωσιακή πανσέληνο.

Στην Ιαπωνία ωστόσο οι διοργανωτές εκτός από τον έλεγχο του κορωνοϊου, είναι σε εγρήγορση και για ακραία καιρικά φαινόμενα. Το πρόγραμμα της κωπηλασίας τροποποιήθηκε προληπτικά καθώς οι περιβαλλοντικές συνθήκες ευνοούσαν τη δημιουργία τυφώνα και την πιθανότητα έκθεσης των αθλητών, σε κίνδυνο.

Η δημοσιότητα των αγώνων έδωσε την ευκαιρία σε αυτόν τον Γάλλο πατέρα να εκφράσει την αγωνία του για την τύχη των παιδιών του. Έχοντας φωτογραφία τους στο κινητό του άρχισε πριν από δύο εβδομάδες στο Τόκιο απεργία πείνας καθώς, όπως λέει έχει να τα δει από το 2018.

«Τρία χρόνια και δεν ξέρω πού είναι τα παιδιά μου, πού μένουν, πώς μοιάζουν ή ακόμα και αν είναι ζωντανά», δήλωσε.

Η  Ιαπωνέζα συζυγός του τον εγκατέλειψε το 2018, παίρνοντας μαζί τα δύο τους παιδιά και σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία εφόσον δεν υπάρχει δικαστική απόφαση διαζυγίου, δεν καθορίζονται δικαιώματα επικοινωνίας και επιμέλειας.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 24/07/2021