Υγεία

Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα σε όλη τη χώρα – Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία, προετοιμάζονται για εισαγωγές

23.07.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Κλινικές κορωνοϊού δημιουργούνται εκ νέου προκειμένου να υποδεχθούν το νέο κύμα ασθενών.

Η μετάλλαξη Δέλτα επιδεικνύει τη δύναμη της. Μελέτη του καθηγητή Τσιόδρα δείχνει ότι είναι 44% πιο μεταδοτική από τη βρετανική. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι πλέον ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων αφορά σε μεγαλύτερες ηλικίες 40-60 ετών πλήττοντας κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Νησιά και πόλεις τίθενται και πάλι σε κατάσταση συναγερμού καθώς κρούσματα και νοσηλείες αυξάνονται ραγδαία. Νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εφαρμοστούν σε πολλές περιοχές, με τη μάσκα να επιστρέφει υποχρεωτικά στα σοκάκια των νησιών.

Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί κυρίως η κυβέρνηση δίνει κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς. Οι γιατροί πλέον θα αμείβονται με  20 ευρώ για κάθε εμβολιαλιασμό στο ιατρείο τους και με 50 για κατ οίκον εμβολιασμό.

Ο έλεγχος της διασποράς είναι το μεγάλο στοίχημα, καθώς οι ειδικοί θέλουν να δουν τους επιδημιολογικούς δείκτες  να υποχωρούν πριν τον 15Αύγουστο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/07/2021