Υγεία

Κορωνοϊός: Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Καμπανάκι κινδύνου

22.07.2021 | 19:54

Την πίεση των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει αρχίσει να δέχεται το σύστημα υγείας. Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των εισαγωγών πενταπλασιάστηκε, με τα νοσοκομεία στήνουν και πάλι τις κλινικές Covid.

Σοκάρει η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται το ινδικό στέλεχος στη χώρα. Τις τελευταίες δέκα μέρες καταγράφηκαν περισσότερα από 17.000 κρούσματα, με την παραλλαγή Δέλτα να κυριαρχεί.

«Καταρχάς να ξέρουμε ότι πλέον είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, είχαμε ανακοινώσει περίπου το 60% των καινούργιων στελεχών, ανεβαίνει γοργά, θα φτάσει γρήγορα το 70%», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας: «έχουμε πλέον μια πανδημία ανεμβολίαστων, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν».

Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές

Xθες, από τις 30 εισαγωγές στο νοσοκομείο Σωτηρία, οι 14 αφορούσαν σε νέους ηλικίας 20 έως 30 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ πάνω από το 90% όσων νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Μέσα σε μία βδομάδα οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό πανελλαδικά σε νοσοκομεία πενταπλασιάστηκαν. Χθες Τετάρτη, έγιναν περίπου 200 εισαγωγές ασθενών όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 40.

Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα να γεμίζουν και πάλι οι κλινικές κορωνοϊού.

Στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας οι εφημερίες αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αττικόν. Πλέον, νοσηλεύονται 43 ασθενείς, ενώ πριν από 15 ημέρες μόλις 8 άτομα νοσηλευόταν στην κλινική Covid.

Ο εμβολιασμός των πολιτών μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτικός για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/07/2021

Υγεία