Ελλάδα

Κούγιας για Φολέγανδρο: Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα

22.07.2021 | 21:43 Eνσωμάτωση

Δικαίωση για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς ζητά η οικογένειά της, μετά την αποτρόπαια δολοφονία της στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο σύντροφό της.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχιατρικά νοσήματα τα οποία, ελλείψει και της φαρμακευτικής αγωγής που ο ίδιος είχε διακόψει, τον οδήγησαν στην εγκληματική πράξη.

«Δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ σε ψυχιατρείο»

«Δύσκολη υπερασπιστική επιλογή», χαρακτήρισε την υπερασπιστική γραμμή του 30χρονου ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα.

«Πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτός αυτός ο ισχυρισμός. Από έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι ο δράστης δεν έχει νοσηλευτεί ποτέ σε ψυχιατρικό κατάστημα. Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα γιατί ακόμη και αν είχαμε μια βαριά ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια, και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε κατά το στάδιο της μανίας».

Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι ο 30χρονος το 2015 κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του στον ελληνικό στρατό «και δεν γνωρίζω αν αυτό το χαρτί χρησιμοποιήθηκε για να ματαιωθεί η υποχρέωσή του να υπηρετήσει».

Καμία ύποπτη συμπεριφορά στο παρελθόν

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 26χρονης, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, «κανείς, ούτε στο κοινωνικό περιβάλλον, ούτε στο οικογενειακό, ούτε στο επαγγελματικό, δεν είχε υπόνοια ώστε να διατύπωνε περίεργη συμπεριφορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο σοβαρό επεισόδιο».

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας ήρθε σε επικοινωνία με τη μητέρα της 26χρονης μετά τη δολοφονία της.

«Ο άνθρωπος αυτός έπεισε μια κοπέλα ότι είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μου τηλεφώνησε με δική της πρωτοβουλία η μητέρα της 26χρονης και μου είπε ότι η σχέση αυτή είχε ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Κάτι θα είχε δει».

Ενδιαφέρον είναι επίσης το στοιχείο ότι μετά τη δολοφονία της 26χρονης κοπέλας, ο 30χρονος έσβησε τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα και επικοινώνησε με δικηγόρους.

«Με το που έκανε το έγκλημα έκλεισε τους λογαριασμούς του. Εξαφανίστηκε από όλους και ήρθε σε επαφή μόνο με δικηγόρους», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/07/2021