Αθλητικά

Τόκιο 2020: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό

18.07.2021 | 21:40 Eνσωμάτωση

Ανακοινώθηκαν επίσημα τα δυο νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό χωριό του Τόκιο. Από την πρώτη Ιουλίου μέχρι σήμερα, πενήντα πέντε είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα όσων σχετίζονται με τη διοργάνωση. Στην Ιαπωνία συνεχίζονται με ένταση οι διαδηλώσεις κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ώρα που ο πληθυσμός στο Ολυμπιακό Χωριό αυξάνεται εν όψει της τελετής έναρξης, την ερχόμενη Παρασκευή, η οργανωτική επιτροπή των αγώνων ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που αφορούν αθλητές, στις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται οι αποστολές των χωρών. Πρόκειται για δυο ποδοσφαιριστές από την ομάδα της Νότιας Αφρικής, ενώ θετικός στη νόσο covid 19 διαγνώστηκε και ένας αναλυτής βίντεο.

«Δεν υπάρχει κατάσταση μηδενικού ρίσκου και σε αυτό συμφωνούμε όλοι.»

Την ίδια ώρα η συναναστροφή και η μετακίνηση των ανθρώπων είναι περιορισμένη.

Τα νέα κρούσματα ήρθαν να προστεθούν στην αλυσίδα των περιστατικών covid 19 των προηγούμενων ημερών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΔΟΕ και της οργανωτικής επιτροπής, από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα 55 άνθρωποι που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό.

«Το σύστημα ελέγχου από την 1η Ιουλίου έχει καταγράψει ήδη περισσότερα από 30.000 αποτελέσματα. Τόσο προσεκτικοί είμαστε όσον αφορά την καταγραφή του πληθυσμού που βρίσκεται εδώ.»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων οι διαδηλώσεις κατά της διοργάνωσης συνεχίζονται.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το παλάτι Ακασάκα, όπου η Ιαπωνική κυβέρνηση διοργάνωσε επίσημο δείπνο για να καλωσορίσει τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Videos & Απoσπάσματα από ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 18/07/2021