Υγεία

Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν σειρά για υποχρεωτικό εμβολιασμό

18.07.2021 | 21:23 Eνσωμάτωση

Μπροστά στο 4ο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει το σύστημα υγείας επεκτείνοντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Έτσι μετά τους υγειονομικούς σειρά αναμένεται να πάρουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σχεδιάζουν τα επόμενα βήμα ώστε να μείνουν τα σχολεία πάση θυσία ανοιχτά και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπου τμήματα ή ολόκληρα σχολεία έκλεισαν λόγω κρουσμάτων.

«Είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα, για  αυτό καλούμε τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας να εμβολιαστούν.»

“Το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί είναι πάρα πολύ μεγάλο. Οι συνάδελφοι που έχουν εμβολιαστεί και αν προσθέσουμε και όσους έχουν νοσήσει  λογικά υπερβαίνει το 80%. Πρέπει να δούμε τον τρόπο που θα πείσουμε  το σύνολο των συναδέλφων να έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.”

Μέχρι της 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση οι εργαζόμενοι σε

-Κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης

-Κέντρα φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες

-Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

-Δομές Κοινωνικής πρόνοιας

Ιδρύματα και θεραπευτήρια χρόνιων πασχόντων

-Οικοτροφεία

Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία

Μέχρι την 1 Σεπτέμβριου θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση οι εργαζόμενοι

-Δομές  υγείας

-Διαγνωστικά κέντρα

Κέντρα αποκατάστασης

Κλινικές

Νοσοκομεία

Να σημειωθεί ότι έχουν συσταθεί ειδικές επιτροπές οι οποίες θα δέχονται τα αιτήματα όσων δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λογούς υγείας ενώ για όσους δεν εμβολιαστούν θα υπάρχουν κυρώσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/07/2021