Ελλάδα

Άδειασαν τα σοκάκια της Μυκόνου μετά την επιβολή του μίνι lockdown

18.07.2021 | 21:29 Eνσωμάτωση

Άδεια σοκάκια, ποτά παρατημένα στο πεζούλι, νεκρική σιγή και μια Μύκονος που φαίνεται να μην μπορεί να κρατήσει τους επισκέπτες της χωρίς την ξέφρενη διασκέδαση της…

Αυτές είναι οι πρώτες αντιδράσεις στα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί των ανέμων. Δυσαρεστημένοι τουρίστες, που φεύγουν άρον άρον από τη Μύκονο και επιχειρηματίες σε απόγνωση από το τσουνάμι των ακυρώσεων.

Την ίδια ώρα, αυτή είναι η εικόνα στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, με τους τουρίστες και τους κάτοικους να σπεύδουν για ραπιντ τεστ σχηματίζοντας ουρές και τους επιχειρηματίες να κάνουν έκκληση για ενίσχυση του νησιού με περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Το μοναδικό ξενοδοχείο καραντίνας του νησιού που διαθέτει 30 κλίνες έχει γεμίσει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προς το παρόν χώροι για να στεγάσουν τα νέα κρούσματα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαχειρίζεται το ξενοδοχείο καραντίνας. Όταν είναι σοβαρό έρχεται στο Κέντρο Υγείας, όταν είναι χωρίς συμπτώματα σοβαρά πάει εκεί.

Διατεθειμένοι να δώσουν δωμάτια στην πολιτεία είναι οι ξενοδόχοι, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά και να γίνει άρση των έκτακτων μέτρων.

Οι επιχειρηματίες της Μύκονου σε μια προσπάθεια να σώσουν μια σεζόν που οδεύει στην καταστροφή, αποφάσισαν να πριμοδοτήσουν με 150 ευρώ όποιον ανεμβολιάστο εργαζόμενο αποφασίσει να εμβολιαστεί.

Με το φόβο της απόλυσης ζουν οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα καταστήματα να κλείνουν πριν καλά καλά ανοίξουν.

Χωρίς μουσική και με τις μισές ώρες εργασίας προφανώς και θα γίνουν απολύσεις. Μαγαζιά κλείνουν, μαγαζιά άνοιξαν πριν 3 ημέρες και κλείσανε χθες, είναι πολύ περίεργα τα πράγματα. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν απολύσεις.

Οι δημοτική αρχή συγκάλεσε έκτακτο δημοτικού συμβούλιο ενώ οι επιχειρηματίες του νησιού προτείνουν μάσκες παντού, β συναντηθούν με εμβολιασμό εργαζομένων με το μονοδοσικό εμβόλιο και Rapid-test σε όποιους επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης ανά 72 ώρες παραμονή τους στο νησί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/07/2021