Ελλάδα

Ζάκυνθος: Κορωνοπάρτι εν πλω χωρίς μέτρα προστασίας

16.07.2021 | 13:18 Eνσωμάτωση

Και ενώ η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει, κάποιοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός. Έτσι μετά τα κορονοπάρτι στις βίλλες η νέα μόδα είναι τα κορωνοπάρτι σε κρουαζιερόπλοια. Στη Ζάκυνθο μια κρουαζιέρα σε πλοίο μετατράπηκε σε κορωνοπάρτι στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες ξένοι τουρίστες που διασκέδαζαν χωρίς να τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το αστυνομικό τμήμα της Ζακύνθου ενημέρωσε το λιμεναρχείο του νησιού ότι σε έξι λεωφορεία στον Λαγανά επιβιβάζονται τουρίστες οι οποίοι ξεπερνούν τους 380 προκειμένου να συμμετέχουν σε πάρτι εν πλω.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Λιμενικού που προσέγγισε το σκάφος, διαπιστώνοντας από τον έλεγχο που διενεργήθηκε ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα κατά της διασποράς του κοροναϊού.

Αμέσως δόθηκε εντολή, το σκάφος να επιστρέψει στο λιμάνι της Ζακύνθου, ενημερώθηκε η εισαγγελική αρχή, έγιναν οι συλλήψεις του πληρώματος και του νόμιμου εκπροσώπου της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από την Υπηρεσία κινήθηκε και η διοικητική διαδικασία για την επιβολή προστίμου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/07/2021