Αθλητικά

Μία εκκλησία για τους… πιστούς του Ντιέγκο Μαραντόνα

16.07.2021 | 13:49

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε πιστούς αλλά στο εξής θα έχει και εκκλησία για να τον λατρεύουν. Η εκκλησία λειτουργεί ήδη στην Πουέμπλα του Μεξικού όπου ο Μαραντόνα λατρεύεται σαν Θεός.

Έχει τη δική της προσευχή, έχει μεγάλες γιορτές, και τις δικές της 10 εντολές. Είναι η θρησκεία του Ντιέγκο Μαραντόνα, του Θεού του ποδοσφαίρου και μετρά πάνω από 500.000 πιστούς. Προς τιμήν του, δημιουργήθηκε άλλη μία εκκλησία, στην Πουέμπλα του Μεξικού, ώστε να έχουν τον δικό τους χώρο λατρείας.

«Έχω δει κόσμο να κλαίει, κόσμο να γονατίζει στην εικόνα του και να προσεύχεται. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα που δεν είμαι ο μόνος τρελός», είπε ο Μαρσέλο Μπουσέτ.

Δύο μεγάλες τηλεοράσεις με τα επιτεύγματα του μάγου, φωτογραφίες του με τον Φιντέλ Κάστρο και τον πάπα Φραγκίσκο και κεριά αναμμένα κάτω από την εικόνα του. Αυτά είναι μερικά από τα πολλά αντικείμενα που μπορεί κανείς να συναντήσει στο εσωτερικό της εκκλησίας που άνοιξε πριν λίγες ημέρες.

«Πολύς κόσμος μπορεί να ταυτιστεί με την κατάσταση του Μαραντόνα ως άνθρωπος, μέσα στο γήπεδο όμως ήταν κάτι άλλο. Ήταν ένας άνθρωπος που έκανε πολύ κόσμο να αγαπήσει το ποδόσφαιρο και να το απολαύσει», δήλωσε ο Μιγκέλ Φλόρες.

Και όπως λένε και οι πιστοί του… Αγιασθήτω το αριστερό σου πόδι. Ελθέτω η μαγεία σου.

Videos & Απoσπάσματα από ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 16/07/2021

Αθλητικά