Ελλάδα

Στους δρόμους και τις πλατείες οι αντιεμβολιαστές, παρά την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα & τα αυξημένα κρούσματα

15.07.2021 | 13:23

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα «σαρώνει» τη χώρα και τα κρούσματα του κορωνοϊού εν μέσω θέρους βρίσκονται σε έξαρση, μερικές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε κεντρικές πλατείες της χώρας, δίχως ίχνος προφύλαξης, προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον των νέων μέτρων και των εμβολιασμών.

Μπορεί στη χώρα μας να καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα και τα κρούσματα να αγγίζουν καθημερινά τις 3 χιλιάδες, μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τέταρτο κύμα μέσα στο Αύγουστο, μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας που χτυπά ο κορωνοϊός να έχει πέσει στα 27 έτη, ωστόσο κάποιοι δεν βάζουν μυαλό και αρνούνται να καταλάβουν την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Πήραν μία ελληνική σημαία και έναν σταυρό και συγκεντρώθηκαν σε Ομόνοια και Σύνταγμα. Με αυτό τον τρόπο ήθελαν να αποδείξουν ότι ο μεγάλος εχθρός της κοινωνίας δεν είναι ο κορωνοϊός που έχει ξεκληρίσει οικογένειες και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 12.700, αλλά το εμβόλιο.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες κανείς δε φορά μάσκα και βέβαια ούτε λόγος για αποστάσεις. Η παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ήταν διακριτική.

Πορεία στους δρόμους της πόλης και συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου πραγματοποίησαν και οι αντιεμβολιαστές στην Πάτρα.

Κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολίου και των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/07/2021

Ελλάδα