Ελλάδα

Βόλος: Ανεμβολίαστοι υπάλληλοι «έσπειραν» κρούσματα σε γηροκομείο

14.07.2021 | 22:32

Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί οίκος ευγηρίας στον Βόλο με 35 από τους 55 εργαζόμενους στην δομή να αρνούνται να εμβολιαστούν. Ήδη στον οίκο ευγηρίας έχουν εντοπιστεί 10 κρούσματα, 6 από αυτά σε ηλικιωμένους. Για καθαρούς αρνητές του εμβολίου κάνει λόγο ο πρόεδρος του γηροκομείου.

Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο, καθώς σε οίκο ευγηρίας της πόλης έχουν καταγραφεί 10 κρούσματα κορονοϊού, έξι εκ των οποίων αφορούν ηλικιωμένους και τέσσερα ακόμα σε εργαζόμενους.

Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της δομής, το 65% των εργαζομένων σε αυτή αρνείται να εμβολιαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις.

«Από 55 εργαζόμενους οι 35 δεν είναι εμβολιασμένοι, 10 από αυτούς θεωρητικά είναι, θεωρητικά πάντα λέω είναι δικαιολογημένοι, 5 που θέλουν να μείνουν έγκυες και 5 που έχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, οι υπόλοιποι αρνούνται κατηγορηματικά.»

-Και τι θα κάνουν από της 16 Αυγούστου που θα είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστούν;

-Κάποιοι ήταν ανένδοτοι, κάποιοι λένε θα δούμε πως θα εξελιχθεί και κάποιοι θα κινηθούν νομικά.

Με δεδομένη την άρνηση πολλών εργαζομένων της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων η διοίκηση λαμβάνει ήδη μέτρα για να έχει το απαραίτητο προσωπικό σε περίπτωση που αναγκαστεί να απομακρύνει τους αρνητές εργαζόμενους.

«Την Δευτέρα γίνεται έκτακτο ΔΣ και αποφασίζεται να βγάλουμε προκήρυξη θέσεων , σε περίπτωση απώλειας ατόμων να έχουμε χέρια έτοιμα να ανταπεξέλθουμε, έχω στείλει στο υγειονομικό στην περιφέρεια και στον εοδυ έγγραφο μας, εμαιλ μας πριν δυομησι μήνες που τους ζητάμε τι πρέπει να κάνουν με αυτούς που αρνούνται δεν έχει απαντηθεί ποτέ.»

Στις δομές που θα εντοπίζονται ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από τις 16 Αυγούστου θα επιβάλλεται πρόστιμο από 50.000 ευρώ έως και 200.000 ευρώ με την επιφύλαξη και άσκησης ποινικών κυρώσεων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/07/2021

Ελλάδα