Ελλάδα

Κρήτη: Το Mega στους δρόμους του κρασιού, στους αμπελώνες στα ορεινά του νομού Ηρακλείου

14.07.2021 | 09:16

Μια βόλτα μέχρι το χωριό Δαφνές του Ηρακλείου έκανε η εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και βρέθηκε στον αμπελώνα του οινοποιού Νίκου Δουλουφάκη.  

«Βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας αμπελιού στην Κρήτη που καλλιεργούνται ποικιλίες από τα μινωικά χρόνια μέχρι σήμερα. Οι ποικιλίες αυτές είναι πολύ παλιές, είχαν μεγάλη άνθιση την περίοδο της Ενετοκρατίας και σήμερα εξακολουθούν να τα πηγαίνουν πολύ καλά», είπε ο κ. Δουλουφάκης.

Ο ίδιος και η οικογένειά του ασχολούνται εδώ και 100 χρόνια με τον κλάδο του κρασιού.

«Στην Κρήτη το τουριστικό προϊόν είναι πολύ δυνατό γενικότερα. Οι οινοποιοί της Κρήτης έχουμε δημιουργήσει τους δρόμους του κρασιού, έχουν χαραχτεί διαδρομές που περνούν μέσα από όλες τις αμπελουργικές περιοχές της Κρήτης. Τελευταία δημιουργούμε την ψηφιοποίηση των αρχαίων περιοχών του κρασιού που υπάρχουν μινωικά και ενετικά πατητήρια. Στα οινοποιία μπορεί ο επισκέπτης να δει τους χώρους παραγωγής και να μιλήσει με τους παραγωγούς. Υπάρχουν πολύ οργανωμένα και επισκέψιμα οινοποιία στην Κρήτη και οι συνάδελφοι είναι πολύ πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη και να δοκιμάσει ο επισκέπτης όλα τα κρασιά», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ - 14/07/2021

Ελλάδα