Ελλάδα

Covid free.gr: Στην τελική ευθεία για την υποδοχή μόνο εμβολιασμένων σε εσωτερικούς χώρους

14.07.2021 | 20:47

Από την Παρασκευή μπαίνει στη ζωή μας και η νεα εφαρμογή COVID FREE.GR με την μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων και καφέ θα σκανάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μας προκειμένου να μας επιτρέπουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους. Οι επιχειρηματίες μοιρασμένοι, κάποιοι επέλεξαν να κρατήσουν τους εξωτερικούς τους χώρους μεικτούς άλλοι θα μετατρέψουν τα καταστήματά τους σε covid free προκειμένου να επιβραβεύσουν όπως λένε τους εμβολιασμούς. Ήδη πάντως ετοιμάζονται κατεβάζουν τις εφαρμογές, προμηθεύονται τα ειδικά σήματα και επιστρατευουν προσωπικό.

Πυρετός προετοιμασίας στην εστίαση!

Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου ο τρόπος που θα μπαίνουμε σε εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων αλλάζει!

Οι υπεύθυνοι κατεβάζουν ήδη την ειδική εφαρμογή «COVID FREE GR».

Και κάνουν πρόβες για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων…

Οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούn αποκλειστικά και μόνο για εμβολιασμένους ή για όσους νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο… δηλαδή μόνο με πράσινη ένδειξη στο σκαναρισμένο bar code…

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να διασκεδάζουν καθήμενοι

Όσο για τους εξωτερικούς χώρους… οι επιχειρηματίες έχουν ακόμη μία μέρα για να αποφασίσουν αν θα είναι μόνο για εμβολιασμένους ή μεικτοί.

Για τον κύριο Μάνεση, η απόφαση να επιτρέψει την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους πελάτες και στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού ήταν ένας τρόπος να επιβραβεύσει όσους εμβολιάστηκαν.

Επόμενο βήμα για τις επιχειρήσεις να προμηθευτούν τα ειδικά σύμβολα με τα οποία θα ενημερώνουν τους πελάτες… αν απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους, αν απευθύνονται σε ανεμβολίαστους… όπως επίσης, αν το προσωπικό που εργάζεται είναι εμβολιασμένο.

Σήμερα δόθηκε μία επιπλέον διευκρίνιση για επιχειρήσεις με μόνιμες και ημιμόνιμες κατασκευές.

Ό,τι είναι στεγασμένο θεωρείται εσωτερικός χώρος αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Αυστηρά τα πρόστιμα για τους παραβάτες με αφαίρεση άδειας έως και 60 μέρες στην δεύτερη υποτροπή

αλλά… και επιβολή κυρώσεων και βάση αποδεικτικού υλικού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν κάποιος πελάτης αναρτήσει κάποια παράβαση.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/07/2021

Ελλάδα