Πολιτική

Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Αποκλειστικά για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι εστίασης

12.07.2021 | 19:49

Την έναρξη των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην χώρα μας ανακοίνωσε πριν από λίγο σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αρχή θα γίνει από τους εργαζόμενους σε δομές ηλικιωμένων και θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί το αργότερο μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκαν μπαράζ συσκέψεων, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει επίσης πριν από λίγο ότι υπάρχει αλλαγή σχεδίων για την εστίαση και οι εσωτερικοί χώροι θα είναι προσβάσιμοι μόνο στους εμβολιασμένους.

Έτσι, υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σε υγειονομικούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (μόνιμων και εφέδρων) ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσοι εργαζόμενοι σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων αρνηθούν να εμβολιαστούν θα τεθούν σε αναστολή εργασία.

Σε ότι αφορά στους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η ημερομηνία έναρξης των υποχρεωτικών εμβολιασμών την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι υγειονομικοί που θα αρνηθούν τα μέτρα δεν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ωστόσο εξετάζεται, να υπάρχει κάποιου άλλου είδους κύρωση.

Τι θα ισχύσει στην εστίαση

Μόνο με εμβολιασμένους θα λειτουργήσουν τελικά από την Παρασκευή 16 Ιουλίου όλοι οι κλειστοί χώροι διασκέδασης, όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών».

Μάλιστα, αναφερόμενος στον τρόπο ελέγχου, τόνισε πως «θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί».

«Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο» συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/07/2021

Πολιτική