Υγεία

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν προετοιμάζεται και για 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου

12.07.2021 | 13:14

Μπορεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων να λέει ότι είναι ακόμη πρώιμο να συζητήσουμε για τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού, ωστόσο κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες που μίλησαν στο MEGA είπαν ότι η Κομισιόν προετοιμάζεται για ένα τέτοιο σενάριο.

Συγκεκριμένα, κοινοτικές πηγές είπαν στο MEGA ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε μια και τρίτη ενισχυτική δόση, χωρίς να αποκλείουν την πιθανότητα αυτή η δόση να χορηγηθεί ήδη μέσα στο 2021.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η Κομισιόν ήδη προετοιμάζεται για ένα τέτοιο σενάριο καθώς έχει ήδη παραγγείλει 1.8 δις δόσεις από την αμερικανική Pfizer για εμβολιασμούς μέχρι και το 2023.

Παράλληλα, το Δεκέμβριο αναμένεται και το γαλλικό εμβόλιο της Sanofi η οποία όπως έχει τονίσει ότι θα χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική δόση και μάλιστα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την τεχνολογία mRNA της Pfizer και της Moderna.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα η οποία από ό,τι εκτιμάται θα έχει επικρατήσει πλήρως στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι τον Αύγουστο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/07/2021

Υγεία