Υγεία

Άνοιξε ο «δρόμος» των υποχρεωτικών εμβολιασμών – Κίνητρα και αντικίνητρα

12.07.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Μάχη με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση στην καρδιά του καλοκαιριού.

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού καλπάζουν και το ύψος των εμβολιασμών που πρέπει να επιτευχθεί στους ενήλικους αναθεωρείται τώρα στο 80% του συνολικού πληθυσμού.

Τα στοιχεία των χθεσινών εμβολιασμών ήταν αποκαρδιωτικά. Από τους 80 χιλιάδες ημερήσιους εμβολιασμούς χθες σημειώθηκε ιστορικό χαμηλό από με τους εμβολιασμούς να αγγίζουν μετά βίας τους 5.000.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 13% των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Δέλτα που χρειάστηκε νοσηλεία όλοι ήταν ανεμβολίαστοι.

Με διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την τρίτη φάση των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Δημοσθένης Σαρηγιάννης που προέβλεψε έκρηξη των κρουσμάτων ακόμη και στις 18000 ημερησίων τον Οκτώβριο αν δεν χτιστεί έγκαιρα το τείχος ανοσίας ζητά να ενταχθούν στην πορεία και άλλες κατηγορίες και κλάδοι εργαζομένων.

Μάλιστα η κυβέρνηση από νωρίς ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν και κυρώσεις για όσους συνεχίσουν να είναι αρνητές του εμβολίου.

Έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους προανήγγειλε ο Υπουργός μεταφορών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας πειθούς της κοινωνίας για την αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού η κυβέρνηση αναζητά συμμαχίες με Δήμους και περιφέρειες, πρόσωπα επιρροής αλλά και με την εκκλησιαστική ιεραρχία.

Αύριο ο Υπουργός Υγείας με τον επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα θα παραστούν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα των εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την καμπάνια του εμβολιασμού «πόρτα πόρτα» ωστόσο πονοκέφαλο συνεχίζουν να προκαλούν  αρνητές ιερείς που έχουν άμεση επικοινωνία και επιρροή προς τους πιστούς των ενοριών τους.

Αντικείμενο συζήτησης αναμένεται να αποτελέσουν και οι κανόνες για τους ναούς και τα ιδρύματα της εκκλησίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/07/2021