Ελλάδα

«Βροχή» τα κορωνοπάρτι σε Αθήνα και Μύκονο

11.07.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Πάρτι στη Βάρκιζα, πάρτι στη Μύκονο, πάρτι στο Γκάζι… Όλοι όρθιοι, χορεύουν στον ρυθμό της μουσικής χωρίς μάσκες και αποστάσεις, παρ' ότι από τις 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι διασκέδασης θα έπρεπε να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για καθήμενους. 

Μετά τα beach party της παραλιακής έρχονται τα υπαίθρια rave parties σε ακάλυπτους χώρους, ταράτσες και αποθήκες και προκαλούν πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους.

Τα πάρτι αποτελούν τη νέα εστία υπερμετάδοσης του ιού. Εξαιτίας της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης «Δέλτα» ένας ασθενής που θα βρεθεί στα πάρτι συνωστισμού κολλάει εννιά.
Αντίστοιχα οι 9 ασθενείς, μεταδίδουν τον ιό σε 89 και οι 89 σε 801.

Συλλήψεις και… λουκέτα

Χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκαν αυστηροί έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Έγιναν 14 συλλήψεις, βεβαιώθηκαν πρόστιμα από 2.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ, καθώς και αναστολές λειτουργίας από 7 έως 15 ημέρες σε καταστήματά που είχαν όρθιους πελάτες παρά την απαγόρευση.

Στα πάρτι συμμετέχουν κυρίως όσοι ανήκουν από 18 έως 24 ετών, όπου σε αυτές τις ηλικίες το ποσοστό των ανεμβολίαστων φτάνει το 83%.

Μπορεί οι νέοι να νοσούν ελαφρά, μεγάλος είναι όμως ο κίνδυνος ενδοοικογενειακής διασποράς του ιού σε γονείς και παππούδες.

Οι επιχειρηματίες αναμένουν τις νέες ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει από τις 15 Ιουλίου και μετά θα υπάρξει διαχωρισμός σε καταστήματα μεικτά και καταστήματα για εμβολιασμένους.

Από αυτή την Πέμπτη πάντως στα μπαρ θα μπορούν να μπαίνουν όσοι πελάτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ή έχουν αρνητικό στον κορωνοϊό τεστ βάσει της βεβαίωσης που θα έχουν στα χέρια τους.

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν τρεις ενδείξεις:

  • Πράσινο – για εμβολιαμένους και όσους έχουν νοσήσει
  • Κίτρινο – για όσους έχουν αρνητικό τεστ
  • Κόκκινο – για μη έγκυρα έγγραφα

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/07/2021