Πολιτική

Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι για εμβολιασμένους, προχωρά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

11.07.2021 | 21:44 Eνσωμάτωση

Με νέο σχέδιο από αύριο η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει το τείχος ανόσιας καθώς ένα τέταρτο κύμα είναι προ των πυλών, την ώρα που οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων αναμένεται να ανοίξουν μόνο για εμβολιασμένους.

Λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων και το διαχωρισμό ανάλογα αν θα υποδέχονται εμβολιασμένους ή μη πελάτες, η κυβέρνηση φαίνεται πως πήρε την απόφαση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της, λόγω της νέας έξαρσης των κρουσμάτων.

Έτσι, η κυβέρνηση προσανατολίζεται -και ίσως αύριο υπάρξουν και οι σχετικές αποφάσεις- στη λειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης μόνο για εμβολιασμένους, καθώς φαίνεται ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως «μεικτοί» αυτοί οι χώροι.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, ο λόγος που προχωρά σε αυτή την απόφαση είναι ότι ο κορωνοϊός καλπάζει εκ νέου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη λήψης αυξημένων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Μετά τις ενημερωτικές καμπάνιες η κυβέρνηση προχωρά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων. Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα, ενώ Νο1 στην λίστα οι υγειονομικοί.

Στην λίστα των υποχρεωτικών εμβολιασμών αναμένεται να μπουν οι εκπαιδευτικοί και τα σώματα ασφαλείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/07/2021