Κόσμος

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ταξίδεψε στο Διάστημα

11.07.2021 | 21:03 Eνσωμάτωση

Ένα σημαντικό βήμα για τουριστικά ταξίδια στο διάστημα έκανε σήμερα η εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που πέταξε με τον πύραυλό του στα όρια του διαστήματος.

Ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο μετέφερε σε μεγάλο ύψος το διαστημικό σκάφος του Μπράνσον που αποσπάστηκε και έθεσε σε λειτουργία το δικό του κινητήρα για να συνεχίσει προς το διάστημα.

Ο δαιμόνιος Βρετανός επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον ήταν ένας από τους 6 ανθρώπους μέσα στον πύραυλο Unity -2 πιλότοι και 4 επιβάτες- που έφτασαν στα 80 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης και έζησαν συνθήκες μικροβαρύτητας για 4 λεπτά.

Το ταξίδι διήρκεσε συνολικά μιάμιση ώρα, από τη στιγμή που απογειώθηκαν μέχρι που προσγειώθηκαν με ασφάλεια σε βάση στη έρημο στο Νέο Μεξικό. O όμιλος Virgin σχεδιάζει να αρχίσει από τον επόμενο χρόνο διαστημικά ταξίδια σαν το σημερινό, με το εισιτήριο στις 250.000 δολάρια. Ο Μπράνσον κέρδισε στο νήμα τον ανταγωνιστή του Τζεφ Μπέζος που θα πετάξει στο διάστημα στις 20 Ιουλίου.

Πέρα από τις αβρότητες και τις ευχές που αντάλλαξαν για καλή επιτυχία οι δυο δισεκατομμυριούχοι, η εταιρεία του Μπέζος επισήμανε ότι το δικό του σκάφος θα φτάσει πραγματικά στο διάστημα, πάνω από τη γήινη ατμόσφαιρα στα 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Ο κόσμος έχει μπει σε μια νέα πραγματικότητα όπου επιχειρηματίες και εταιρείες πρωτοστατούν πλέον στην εκμετάλλευση του διαστήματος για εμπορικούς σκοπούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/07/2021