Πολιτική

Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές για να προλάβει τη φθορά» – Τι απαντά η ΝΔ

11.07.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές για να προλάβει τη φθορά από τα αδιέξοδα στην οικονομία, δηλώνει σε συνέντευξη στο ieidiseis.gr ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης διχάζει, ενώ ο τόπος χρειάζεται ηγεσία να πείθει και να ενώνει.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει θέσει το κόμμα του σε εκλογικό συναγερμό, καθώς εκτιμά ότι οι εκλογές δε θα αργήσουν λόγω των οικονομικών αδιεξόδων στα οποία οδηγείται ο κ. Μητσοτάκης, και στα οποία οδηγεί και την ελληνική οικονομία.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηριστικό της στρατηγικής που έχει ο πρωθυπουργός για πρόωρες εκλογές είναι και το γεγονός ότι μεταθέτει την ψήφιση των μνημονίων που απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την ψήφιση του ασφαλιστικού, ενώ έβαλε στο τραπέζι, κατά τον κ. Τσίπρα, και τα «δώρα» στους νέους για τον εμβολιασμό τους.

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Μητσοτάκη για υγειονομικό σαμποτάζ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οδηγούν σε υγειονομικό σαμποτάζ, διχάζοντας τους πολίτες.

Η απάντηση ήρθε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία σημείωσε ότι «Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για διχασμό, θα του θυμίζουμε τα πεπραγμένα του: Το δημοψήφισμα του 2015, το “ή εμείς ή αυτοί”, το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, τη χρησιμοποίηση παρακρατικών μηχανισμών για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/07/2021